• Saf koyun sütünden üretilir. İçerisinde ayrıca peynir mayası ve tuz vardır. Tamamen doğal yollarla üretilir.Yöresel bir peynir çeşidi olan İvrindi koyun kelle peyniri topak haline getirilir.İnek sütü ve %60 koyun sütü olmak üzere tuzlu salamura suyunda uzun süre bekletilir. Oldukça sert olan ve salamura tuzunda bekletilerekfermente edilen, gevrek, ağızda dağılan yapısıyla karpuz veya domates kombinasyonunun baştacıdır. Ürünlerimizi, lezzet ve pişmesi yönünden gönül rahatlığıyla tercih edebilirisiniz. Balıkesir’in İvrindi bölgesinde üretilen doğal mandıra üretimidir. Peynir üretimi için kaynatılan sütlerimiz teleme şeklinde hijyenik tek kullanımlık bez torbalar içerisinde asılı bırakılarak suyundan süzdürülmektedir, suyundan süzdürülen peynirlerimiz bu sayede salamura ve fermente işlemlerini bitirmek üzere 3,5 aylık yolculuklarına çıkmaktadır. Bu süreçlerin tamamlanmasından sonra dinlendirme odaları içerisindeki rutubet azaltılarak en güzel kahvaltı ve piknik masalarınızın vazgeçilmez gerçek peynir lezzetidir.
• SAKLAMA KOŞULU:4-6°C'lik sıcaklıklarda ve tıpkı beyaz peynir gibi tuzlu su içerisinde muhafaza edilmesi gereklidir. Soğuk iklimlerde yaşayanlar için, serin ve havadar kilerlerde de saklanabilen bu peynir, evlerde buzdolabının alt raflarında ve kapalı şekilde muhafaza edilmelidir.
• Alerjen uyarısı: Laktoz içerir
% 100 Doğal Su Tutucu Yok Bezelye Lifi Yok Renklendirici Yok Margarin Yok Eritme Tuzları Yok Nişasta Yok Bitkisel Yağlar Yok Jelatin Yok Süt Tozu Yok Tağşiş Yok Trio Yağlar Yok Yağ Tutucu Yok