• Üretimde hem inek sütü hem de koyun sütü kullanılabilir. Birkaç aylıkken beyazdır, üzerinde delikler vardır. Bundan sonra koyu sarı bir renk alır ve çok zinde olur. 2–3 mm kalınlığında kabuk ve 3–4 mm çapında yuvarlak gözler içeren, yarıksız, çatlaksızdır. Sert bir peynir türüdür. Kelle peynirinin olgunlaşma süresi minimum 3 aylık dinlendirme ve fermantasyon süresinden sonra paketlenerek satışa sunulur. Yöresel adı Ağlayan Peynirdir. Bu peynirin içerisinde su damlacıkları bulunur hammaddesi sudur. Bu yüzden adı Ağlayan Peynirdir, yöresi Balıkesir/Savaştepe’dir.Kahvaltının yanı sıra rendeleyerek yemeklerinizde, salatalarınızda kullanabilirsiniz.% 45 oranında yağ içerir. Tencere yemeklerinde yada ızgara olarak da mükemmeldir. Az tuzlu, Tuzlu ve Tostluk olmak üzere üç tipi vardır. Ürünlerimizi, lezzet ve pişmesi yönünden gönül rahatlığıyla tercih edebilirisiniz.
• SAKLAMA KOŞULU:4-6°C'lik sıcaklıklarda ve tıpkı beyaz peynir gibi tuzlu su içerisinde muhafaza edilmesi gereklidir. Soğuk iklimlerde yaşayanlar için, serin ve havadar kilerlerde de saklanabilen bu peynir, evlerde buzdolabının alt raflarında ve kapalı şekilde muhafaza edilmelidir.
• Alerjen uyarısı: Laktoz içerir.
% 100 Doğal Su Tutucu Yok Bezelye Lifi Yok Renklendirici Yok Margarin Yok Eritme Tuzları Yok Nişasta Yok Bitkisel Yağlar Yok Jelatin Yok Süt Tozu Yok Tağşiş Yok Trio Yağlar Yok Yağ Tutucu Yok