• Kıl keçisi tulumlara basılan peynir, %75-80 nem oranına sahip mağaralarda iki-üç ay bekletilir. Tulum peyniri Türkiye'nin çeşitli yerlerinde büyük farklılıklar gösterir. Kıl keçi yada koyun postuna basılan veya plastik bidonlara konulan iki çeşit ürün 3,5 ay boyunca mağara veya toprak altında dinlendirilir. Erzincan, Tunceli/Şavak bölgesinden Erzincan Tulum Peyniri geleneksel lezzeti ve tüm doğallığı ile sofranıza geliyor.Doğal olarak otlanan koyun, keçi ve inek sütlerinin enfes birleşiminden oluşan Tulum Peyniri sert bir dokuya sahip olmasına rağmen ağızda hemen dağılır bir yapıda ve biraz tuzlu bir peynirdir.En doğal haliyle sofranıza ulaşan tulum peyniri ile kahvaltılarınızda yada salatalarınızda beşamal soslarınızda kullanabilirsiniz. Ürünlerimizi, lezzet ve pişmesi yönünden gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
• Erzincan Tulum Peynirinin 100 gramında 334 kcal kalori, ayrıca 1 İnce Dilim yani 20 gram Erzincan Tulum Peynirinde 67 kalori bulunmaktadır.
• SAKLAMA KOŞULU:+4 Derecede muhafaza edilmelidir.
• Alerjen uyarısı: Laktoz içerir.
Su Tutucu Yok Renklendirici Yok Margarin Yok Eritme Tuzları Yok Nişasta Yok Bitkisel Yağlar Yok Jelatin Yok Süt Tozu Yok Tağşiş Yok Trio Yağlar Yok Yağ Tutucu Yok